Rusia a denunțat, luni, o „provocare”, după ce mai multe țări din UE, printre care și România, Statele Unite și Canada au anunțat că vor expulza diplomați ruși, în urma scandalului declanșat de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal, relatează AFP.

Serghei SkripalFoto: Captura YouTube

”Protestăm ferm împotriva deciziei statelor UE și a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord de a expulza diplomați ruși”, a declarat Ministerul rus al Afacerilor Externe într-un comunicat.

”Acest gest provocator de pretinsă solidaritate cu Londra (...) dovedește continuarea unei linii de confrntare menită să agraveze situația”, subliniază ministerul.

Statele Unite, Canada, cât și câteva state UE, printre care Germania, Franța, Polonia, dar și România, au anunțat expulzarea diplomaților ruși după otrăvirea fostului spion rus și a fiicei sale în Marea Britanie, imputată de Londra Moscovei.

Rusia și-a proclamat nevinovăția în această problemă.

Țările care au optat pentru expulzarea diplomaților ruși ”s-au lăsat ghidate de Londra fără să se deranjeze să înțeleagă (...) ce s-a întâmplat", a declarat diplomația rusă, denunțând din nou " acuzații gratuite" împotriva Moscovei.

Paisprezece țări din Uniunea Europeană au decis luni să expulzeze diplomați ruși în urma otrăvirii în Marea Britanie a fostului spion rus Serghei Skripal, a anunțat presedintele Consiliului european, Donald Tusk, citat de AFP.

Concomitent cu această informație, un înalt oficial al administrației americane a precizat ca 48 de "agenți de informații cunoscuți„ din consulatul Rusiei la Seattle (nord-vestul SUA) și alți 12 de la misiunea rusă la ONU au la dispoziție șapte zile pentru a părăsi America.