Cel puţin 48 de persoane au murit în incendiul produs într-un centru comercial aflat în oraşul minier Kemerovo, iar 27 de persoane sunt date dispărute luni dimineata, relateaza BBC. Iniţial, oficilialităţile ruse a spus că 64 de persoane sunt date dispărute, dar ulterior au precizat că în acest bilanţ sunt incluse şi victimele neidentificate. Cel puţin nouă dintre corpurile găsite până în prezent sunt ale unor copii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Se pare că incendiul a izbucnit într-o sală de cinema, distrugând peste 1.000 de metri pătrați din centrul comercial.

37 de persoane au decedat în urma incendiului, dintre care 11 erau copii.

Câteva sute de persoane au fost evacuate, potrivit Sputnik.

Martorii vorbesc despre panica care s-a instaurat pe măsură ce oamenii și-au dat seama că incendiul se răspândește rapid. Multe persoane au scris ulterior pe social-media că nu au existat alarme de incendiu sau un alt fel de avertizări și că oamenii au fost nevoiți să se descurce singuri și să își facă drum prin fumul care deja umpluse ultimul etaj al centrului comercial.

Incendiu la un centru comercial din Rusia

Incendiu la un centru comercial din Rusia

Foto: Captura BBC

Mai multe clipuri video postate pe rețelele de socializare arată imagini cu oameni care sar de la etaj, pentru a scăpa de incendiu.

Inițial, Comitetul rus de Anchetă transmisese că patru persoane, dintre care trei copii, au decedat ca urmare a incendiului.

Kemerovo, un centru de exploatare a cărbunelui din Siberia, este situat la aproximativ 3.600 de km est de Moscova.