​​Mai mulţi tineri catolici din diferite zone ale lumii au declarat, sâmbătă, la sfârşitul unei întâlniri care s-a desfăşurat pe parcursul săptămânii la Vatican că ar prefera ca Biserica să adopte o atitudine mai puţin moralistă, informeazăAgerpres, care citează DPA şi Reuters.

Papa FranciscFoto: Flickr - Aleteia

"Uneori, simţim că sacrul pare să fie ceva separat de vieţile noastre de zi cu zi", se arată în declaraţia semnată la finalul întâlnirii de circa 300 de delegaţi cu vârste între 16 şi 29 de ani.

"Adesea, Biserica pare prea severă şi este de multe ori asociată cu atitudinea excesiv moralistă", se menţionează în document.

De asemenea, în opinia tinerilor catolici, credinţa ar trebui răspândită în locurile pe care aceştia obişnuiesc să le frecventeze, cum ar fi cafenelele. "Ne-am dori ca Biserica să se întâlnească cu noi în diverse locuri în care acum este prea puţin prezentă", se mai arată în cele douăsprezece pagini ale documentului. "Biserica ar trebui să caute metode noi, creative, de a aborda oamenii, în locurile în care aceştia se simt confortabil şi în care socializează în mod obişnuit - baruri, cafenele, parcuri, săli de sport, stadioane sau alte centre culturale populare", au menţionat tinerii delegaţi.