Directorul general al Apple, Tim Cook i-a cerut sâmbătă preşedintelui american Donald Trump să susţină politicile de liber schimb, pe fondul tarifelor planificate de acesta care au amplificat tensiunile dintre SUA şi China, transmite MarketWatch, citat de news.ro
”Ţările care acceptă deschiderea, comerţul, care acceptă diversitatea sunt ţări care se descurcă excepţional”, a spus Cook la un forum economic la Beijing, întrebat ce mesaj îi transmite lui Trump.Ț
Larry Fink, directorul general al BlackRock, care a fost şi el prezent la Forumul pentru Dezvoltare din China, a spus că SUA şi China nu trebuie să se lupte într-un război comercial.
”Lumea are nevoie de o Chină puternică şi ca Statele Unite să fie puternice. Lumea nu are nevoie de o un război public în care ne reducem reciproc oportunităţile”, a spus Fink.
Cei doi au făcut aceste comentarii după ce Trump a propus în această săptămână tarife pentru importurile din China în valoare de până la 60 de miliarde de dolari şi restricţii mai mari pentru achiziţiile chineze în Statele Unite şi transferurile de tehnologie americană în această ţară.
Ministrul chinez al Comerţului a cerut vineri Statelor Unite ”să se retragă de pe marginea prăpastiei”, afirmând că nu se teme să intre într-un război comercial.
Tensiunile au adus în centrul atenţiei producători de dispozitive precum Apple, care îşi asamblează majoritatea produselor în China şi le exportă apoi în alte ţări. Produsele electronice şi tehnologice sunt cele mai importante bunuri importate de SUA din China.
În ultimul an, Apple şi alte companii străine de tehnologie au fost nevoite să respecte o serie de reglementări noi în China, inclusiv o lege controversată care le impune să păstreze datele utilizatorilor în centre de date administrate de firme chineze.
Luna trecută, Apple a mutat oficial cheile de criptare pentru pentru datele iCloud în China, provocând critici intense din partea grupurile de protecţie a drepturilor utilizatorilor, care susţin că autorităţile chineze pot avea acces mai uşor la date private.
Crezi ca el intelege ce se intampla? Habar n-are, se uita la dezinformatorii Fox News.
Cand chinezii se considera sefi peste tine, stai numai sa vezi cum esti tratat !. Ca sa scoata 100 lei in plus din tine, sunt in stare sa te chinuie de 200 lei, adica ineficient si nesustenabil. In SUA, multi din Europa care au lucrat odata pentru un manager chinez nici nu mai vor sa mai auda sa lucreze pentru asa ceva.
Astia de la Apple au mutat encryption keys in China cica numa pentru utilizatorii chinezi. China nu accepta diversitatea sau deschiderea, deci Tim Cook e un prost util Chinei.
2. Apple produce un telefon in china cu costuri de putine zeci de dolari si il vinde in statele unite cu poate chiar 1000 de dolari. cine castiga deci din lipsa taxelor ? americanu de rand ?
3. Steve Jobs a relansat Apple. Jobs a fost un inovator, un revolutionar, un vizionar. Poate cineva sa numeasca o inovatie promovata de Apple de cand e condusa de Cook ? Merci.
4. Steve jobs a relansat Apple nu Cook. Cook e un foarte bun manager. Atat.