Gary Aitkenhead, şeful laboratorului de cercetări militare Porton Down, afirmă că "este exclus" ca vreo neurotoxină păstrată la laboratorul britanic aibă legătură cu otrăvirea fostului spion rus şi a fiicei sale, scrie news.ro, care citeaza BBC. El consideră "frustrante" sugestiile Rusiei că proximitatea laboratorului faţă de incidentul din Salisbury este suspectă.

Aitkenhead a adăugat că laboratorul are securitate şi controale la "cele mai înalte niveluri".

Fostul spion rus Sergei Skripal şi fiica sa rămân în stare critică la spital.

Serviciul Public de Sănătate din Anglia a reînnoit recomandările şi a spus că cei care au fost în barul Mill sau în restaurantul Zizzi din Salisbury şi au purtat haine care pot fi curăţate doar chimic, trebuie să trimită hainele la instituţie şi vor fi compensaţi pentru ele.

Între timp, cei 23 de diplomaţi britanici expulzaţi de Rusia au ajuns la RAF Brize Norton, baza aeriană a armatei britanice în apropiere de Londra.

Mişcarea vine după ce liderii UE au promis noi măsuri coordonate împotriva Rusiei ca răspuns la atac, susţinând un avertisment al prim-ministrului britanic Theresa May, care a spus că otrăvirea reprezintă o ameninţare la adresa valorilor europene.

Uniunea Europeană şi-a rechemat ambasadorul din Rusia, germanul Markus Ederer, pentru "consultări" după ce a spus joi că "este foarte probabil" ca Rusia să fie în spatele atacului.