"Peresvet", "Poisedon" și "Burevestnik" (Albatrosul), acestea sunt denumirile pe care cetățenii Rusiei le-au ales, prin vot pe site-ul Ministerului rus al Apărării, pentru cele mai noui arme ale Federației Ruse, arată surse din cadrul departamentului militar al Federației Ruse, potrivit Rador.

Vladimir PutinFoto: kremlin.ru

În mesajul rostit pe 1 martie a.c. în fața Adunării Federale a Rusiei, președintele Vladimir Putin le-a propus cetățenilor Rusiei să aleagă denumiri pentru complexul de luptă cu laser, pentru aparatul subacvatic fără pilot și pentru racheta de croazieră cu dispozitiv energetic nuclear.

"Dintre denumirile propuse pentru complexul de luptă cu laser, a fost aleasă "Peresvet". Pentru racheta de croazieră cu dispozitiv energetic de mici dimensiuni a fost aleasă denumirea de "Burevestnik".

"Poisedon" a primit cel mai mare număr de voturi dintre denumirile propuse pentru aparatul subacvatic fără pilot, au comunicat surse din cadrul Ministerului rus al Apărării. Votarea pe site-ul Ministerului Apărării al Rusiei s-a încheiat astăzi, la ora 20:00 (ora Moscovei), au informat surse din cadrul departamentului amintit.

Este pentru prima dată în istoria Rusiei că denumirea pentru o armă a fost aleasă prin vot popular. Până acum, denumirile armelor erau alese de militari.