Un ceas din aur care i-a apartinut regelui egiptean Farouk, cu o valoare estimata intre 400.000 si 800.000 de dolari, va fi licitat in aceasta saptamana in Dubai de casa Christie's, scrie Reuters.

Realizat in anul 1944 si gravat cu o veghe sigla regala egipteana, ceasul Patek Philippe 1518 cu functia de calendar perpetuu si cronograf ar fi unul din totalul de 281 de astfel de modele care au fost facute de prestigiosul producator de ceasuri elvetian.

Regele Farouk, ultimul monarh al Egiptului, inainte ca monarhia sa fie abolita de o revolutie din anul 1952, era un colectionar de ceasuri rare - un hobby pe care l-a mostenit de la tatal sau, regele Fuad. El a detinut modele de ceasuri lansate de producatorii Patek Philippe si Vacheron Constantin si mai colectiona automobile si monede.

"La acea vreme, isi permiteau sa detina acest ceas numai membri ai elitei, nobilimii si cei mai importanti clienti ai Patek Philippe", a spus Remy Julia, reprezentant al casei de licitatii Christie's din Dubai.

"De ce? Din cauza pretului si pentru ca erau produse in editie limitata. In acele vremuri era un lux chiar si sa detii un ceas. Regele Farouk avea un ceas din aur, de la cel mai bun producator, complicat, cu functie de calendar perpetuu si cronograf", a adaugat Remy Julia pentru Reuters.

Seria 1518 a fost prima lansata pe piata producatorilor de ceasuri care a combinat functia de calendar perpetuu cu cronograful, potrivit news.ro.