Ministrul de Externe al Greciei, Nikos Kotzias, a primit o scrisoare de amenintare care continea un glont, scrie Reuters, amintind ca oficialul elen este implicat in negocieri cu Macedonia pe tema numelui acestei tari. Nikos Kotzias a primit mai multe scrisori si telefoane de amenintare in ultimele luni.

"Noul plic continea un glont si o scrisoare referitoare la eforturile sale in problema macedoneana", a declarat un reprezentant al politiei din Grecia.

Aproape un milion de greci au protestat luna trecuta, in fata Parlamentului de la Atena, fata de folosirea termenului Macedonia in orice intelegere posibila pe care guvernul o va face cu tara vecina.

Eforturile celor doua tari de a solutiona disputa, care a blocat aspiratiile Macedoniei de a adera la NATO si la Uniunea Europeana, au fost neconcludente de cand micul stat balcanic s-a desprins din Iugoslavia in 1991.

Grecia se opune numelui Macedonia deoarece are propriul teritoriu numit Macedonia si sustine ca folosirea numelui de catre vecinul sau mai mic din nord, impreuna cu articolele controversate din constitutia sa, implica pretentii teritoriale asupra pamantului grecesc.

Din cauza obiectiilor Greciei, Macedonia a fost admisa in cadrul Natiunilor Unite cu numele provizoriu "Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei".