Fostul director adjunct al FBI Andrew McCabe, care a demisionat din functie la sfarsitul lui ianuarie, insa a ramas angajat al Biroului Federal, a fost concediat de procurorul general al SUA, Jeff Sessions, cu mai putin de 24 de ore inainte de a se pensiona, a anuntat vineri Departamentul Justitiei, scrie News.ro, citand Washington Post.

Andrew McCabeFoto: Wikipedia

Procurorul general al SUA, Jeff Sessions, spune, intr-un comunicat de presa, ca McCabe a facut o dezvaluire neautorizata catre mass-media si a fost lipsit de onestitate - inclusiv sub juramant - in mai multe ocazii. El a afirmat ca, pe baza acestor constatari si a recomandarilor Departamenului Justitiei, contractul lui Andrew McCabe se incheie imediat.

"Acest atac asupra credibilitatii mele face parte dintr-un efort mai mare care inseamna nu doar calomnierea mea, personal, ci si o incercare de a pata imaginea FBI", a afirmat Andrew McCabe.

El a mai spus ca aceasta decizie face parte din "razboiul continuu" al administratiei Trump cu FBI.

Potrivit Reuters, McCabe considera ca este o tinta pentru ca este un martor crucial in investigarea posibilelor incercari ale lui Trump de a obstructiona ancheta ingerintei Rusiei in alegeri.

"Sunt inlaturat si tratat asa din cauza rolului pe care l-am jucat, actiunile pe care le-am facut si evenimentele la care am fost martor dupa concedierea lui James Comey", a spus McCabe intr-o declaratie.

Andrew McCabe a demisionat in luna ianuarie din postul de director adjunct al FBI, in urma unor informatii potrivit carora Donald Trump, care l-a acuzat ca este partinitor politic, voia sa-l dea afara. McCabe a fost, o scurta perioada de timp, director interimar al FBI, in mai 2017, dupa ce Trump l-a demis pe fostul director al FBI James Comey, care coordona ancheta FBI cu privire la un presupus amestec rus in alegerile prezidentiale din 2016.

Donald Trump l-a criticat pe McCabe din cauza ca sotia sa, dr Jill McCabe, a candidat din partea Partidului Democrat la un post de senatoare in Virginia. Campania ei a primit o donatie in valoare de 675.000 de dolari din partea Partidului Democrat si a unui comitet de finantare politica aliniat lui Hillary Clinton, rivala lui Trump in alegerile prezidentiale din 2016. Trump i-a atacat pe McCabe si pe sotia sa, catalogandu-l pe seful FBI, la acea vreme, drept un "prieten de-al lui Comey".