Coreea de Nord va avea "un viiror mai bun" urmand "calea buna" catre dezarmarea nucleara, au apreciat vineri presedintele american Donald Trump si omologul sau sud-coreean Moon Jae-in intr-o convorbire telefonica, potrivit Casei Albe, scrie AFP, citata de news.ro.

Donald Trump/ Kim Jong-UnFoto: Wikipedia

Presedintele Statelor Unite si-a "reiterat intentia de a se intalni cu liderul nord-coreean Kim Jong-un pana a sfarsitul lui mai", potrivit presedintiei americane.

El si-a exprimat, impreuna cu Moon, "un optimism prudent cu privire la evolutiile recente", potrivit aceleiasi surse.

Pe de alta parte, autoritatile suedeze au anuntat vineri ca o serie de consultari cu Phenianul, care urmau sa se incheie vineri seara, continua sambata.

"Discutiile cu Coreea de Nord se prelungesc. Ele continua sambata", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al ministerului suedez de Externe, Pezhman Fivrin.

Ministrul nord-coreean de Externe Ri Yong-ho purta vineri consultari, in Suedia, o tara care reprezinta interesele americane in Coreea de Nord, pe fondul unei destinderi diplomatice intre Phenian si Occident.

Diplomatul-sef nord-coreean a sosit joi seara la Stockholm, la o saptamana dupa ce presedintele american Donald trump a anuntat ca accepta principiul unui summit cu liderul nord-coreean Kim Jong-un.