Un "vanator de unde negative" a a fost angajat de un mare spital din Viena pentru a efectua o "curatire energetica" a cladirii, pentru 95.000 de euro, au constatat, consternate, autoritatile sanitare austriece, in timp ce presa din aceasta tara se amuza pe marginea subiectului, scrie AFP.

Primaria din VienaFoto: Hotnews

Aceasta a veste a starnit ironia diocezei din Viena care a notat, intr-un tweet, ca "o simpla binecuvantare ar fi fost mai ieftina".

Specialistul in "explorarea constiintei" recrutat pentru a purifica marele spital din nordul capitalei, o cladire complet noua, a incasat 95.000 de euro.

Dezvaluirea acestui contract de catre presa a atras demiterea persoanei care conducea lucrarile la spital, a carui deschidere este prevazuta la sfarsitul acestui an.

Este vorba de o persoana de profesie concesionar de masini dar si experta in "neutralizarea fluxurilor de energie nenaturale" si care sustine ca poate amplasa in jurul cladirilor perimetre de protectie care blocheaza energiile negative, arata tabloidul Krone Zeitung.

Primaria a afirmat ca acest incident este cu atat mai "lamentabil" cu cat e vorba de un loc de stiinta.