Un afgan tinut ostatic de talibani a reusit sa evadeze dupa ce a furat arma unuia dintre rapitorii sai, in timp ce acestia se rugau, ucigand sapte dintre ei si ranind alti 18, scrie AFP.

Talibani (foto arhiva)Foto: Captura YouTube

Awal Khan, 36 de ani, si un politist au fost rapiti miercuri in timp ce mergeau cu masina pe un drum din Paktika, o provincie foarte instabila din estul tarii, considerata un bastion al talibanilor, a declarat adjunctul directorului provincial pentru securitate, Abdul Rauf Masood.

Potrivit acestuia, politistul a fost ucis iar ostaticul a fost dus intr-o locuinta din districtul Gomal, unde a fost tinut timp de cateva ore.

In timpul rugaciunii de dupa amiaza, Awal Khan, care era incatusat, a luat arma unuia dintre rapitori si a deschis focul, a spus acesta.

"Awal Khan i-a impuscat pe toti. A ucis 7 si a ranit 18", a povestit Mohammad Rahman Ayaz, purtatorul de cuvant al guvernului provincial.

Purtatorul de cuvant al talibanilor Zabihullah Mujahid a confirmat ca un grup a rapit doi barbati si ca Awal Khan a reusit sa fuga, tragand asupra insurgentilor, dar ofera un bilant mai mic, de doar trei morti.

Fostul ostatic a reusit sa fuga la volanul unei masini 4x4 care apartinea talibanilor, a adaugat Ayaz.

Fratele sau, un comandat de politie, a dezvaluit detaliile autoritatilor, a explicat Masood.

Talibanii recurg des la rapirea afganilor sau a cetatenilor straini, pe care ii tin ostatici uneori ani de zile.