Trei turisti europeni - un german, un elvetian si un olandez - au fost dati afara de la Machu Picchu, celebra fortareata inca din sudul Peru, pentru ca s-au fotografiat aratandu-si fesele, a anuntat miercuri politia, potrivit AFP, citata deAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu este permis sa faci acest lucru acolo. In conformitate cu normele interne care sunt in vigoare aici, cei trei turisti au fost dati afara, dar nu au fost arestati", a declarat un politist de la comisariatul din Machu Picchu, Martin Flores.

Cei trei vinovati, un german de 21 de ani, un elvetian de 24 de ani si un olandez de 26 de ani, au fost dati afara marti din celebrul sit inca de catre politie si de catre administratorul parcului arheologic, Ronald Quispe.

Autoritatile peruane considera un delict dezbracatul la Machu Picchu, o citadela din secolul al XV-lea situata la 60 km de Cusco, fosta capitala a imperiului inca.

Ministerul peruvian al Culturii a reamintit turistii nu au voie sa se dezbrace in 2014, dupa un val de vizitatori care s-a dezbracat pentru a-si face fotografii la Machu Picchu.