Presedintele american Donald Trump a anuntat marti, intr-un tweet matinal, plecarea sefului diplomatiei Rex Tillerson, care a fost inlocuit de actualul director al CIA, Mike Pompeo, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

In fruntea agentiei de informatii a fost numita Gina Haspel. Aceasta devine astfel prima femeie care conduce CIA.

Donald Trump vrea o noua echipa inainte de negocierile istorice cu Coreea de Nord, a explicat un inalt oficial american, care a preferat sa isi pastreze anonimatul.

"In calitate de director al CIA, Mike a meritat elogiile membrilor celor doua partide ale noastre intarind strangerea de informatii, modernizand capacitatile noastre ofensive si defensive si tesand legaturi stranse cu aliatii nostri din comunitatea de informatii", a argumentat presedintele american, intr-un comunicat.

Mike Pompeo s-a declarat "profund recunoscator".

La putin timp dupa acest anunt, Donald Trump a evocat dezacorduri cu Rex Tillerson, citand in special dosarul nuclear iranian.

"Ne intelegeam bine dar aveam dezacorduri", a spus Trump, de pe peluza Casei Albe, in timp ce pleca spre California. "Cand priviti acordul asupra dosarului nuclear iranian: eu consider ca e oribil, el credea ca e OK", a spus acesta.