Departamentul american al Apararii (Pentagon) a anuntat ca SUA isi continua activitatile la baza militara Incirlik din Turcia si ca stirile care insinueaza contrariul sunt "speculatii", potrivit Rador.

Purtatorul de cuvant al Pentagonului pentru Comandamentul Fortelor din Europa (EUCOM), Johnny Michael, a raspuns unei intrebari adresate de reporterul Agentiei Anatolia, infirmand informatiile lansate de publicatia Wall Street Journal potrivit carora "Din cauza tensiunilor dintre Ankara si Washington, SUA si-au incetat activitatile militare la baza Incirlik".

Michael a subliniat ca "SUA nu si-au intrerupt operatiunile de la baza Incirlik". Purtatorul de cuvant a calificat informatia aparuta in ziar drept "o stire speculativa".

Surse diplomatice din Turcia care au facut precizari pe acest subiect Agentiei Anatolia au confirmat declaratia Pentagonului privind baza Incirlik.

Intr-o stire in care citeaza responsabili americani fara a le preciza numele, Wall Street Journal sustine ca SUA si-au intrerupt brusc operatiunile militare la baza Incirlik si ca din cauza relatiilor incordate dintre Ankara si Washington isi vor diminua si prezenta militara de la baza din Adana.In stirea publicata de ziarul american se mai arata ca baza Incirlik a jucat un rol important in lupta impotriva ISIS si ca in luna ianuarie, o flota de avioane de lupta A-10 au parasit baza indreptandu-se spre Afganistan, in prezent la Incirlik ramanand doar avioane de aprovizionare cu combustibil.

In acelasi timp, numarul membrilor familiilor militarilor americani dislocati la Incirlik a fost redus considerabil, se mai arata in stire.