O noua explozie a rasunat luni in Austin, ranind o persoana in acest oras texan unde politia incearca sa stabileasca o legatura intre doua precedente atacuri cu colete capcana, care au ucis doua persoane in zece zile, scrie AFP.

O explozie a ucis luni dimineata un tanar de 17 ani si a ranit o femeie adulta care traia in acelasi domiciliu, in acest oras din sudul Statelor Unite. Un prim colet capcana plasat in 2 martie la intrarea unei alte locuinte din Austin a ucis un barbat de 39 de ani.

Politia nu a legat imediat a treia explozie de precedentele doua, dar a cerut locuitorilor din acest oras studentesc si progresist sa nu deschida pachete lasate in fata usilor lor.

"Vedem asemanari si credem ca aceste dosare sunt legate. Nu stim care ar putea fi mobilul din spatele acestor dosare", a subliniat seful politiei din Austin, Brian Manley.

Anchetatorii urmaresc in principal pista atentatelor teroriste, deoarece victimele primelor doua explozii erau cetateni de culoare. Deocamdata nu au fost gasite elemente care sa conduca la ipoteza unui act terorism, a adaugat Brian Manley.

Politia inspecta luni locuintele din Austin in cautarea camerelor de supraveghere, anchetatorii apreciind ca pachetele au fost lasate in cursul noptii si nu au fost livrate cu posta.