Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, considerat mana dreapta a presedintelui Viktor Orban, a fost fotografiat si filmat in cadrul mai multor excursii de vanatoare costisitoare. Potrivit documentelor puse la dispozitie de catre organizatorii expeditiilor ziaruluiMagyar Nemzet, acesta obisnuieste sa mearga aproximativ o data pe an, incepand din 2012, in Suedia, unde vaneaza in special elani, reni si cocosi de munte.

Semjen Zsolt la vanatoareFoto: captura Magyar Nemzet

Presedintele Partidului Popular Crestin-Democrat, Semjen Zsolt, a fost de cele mai multe ori insotit de un fost sef de departament din cadrul Ministerului Agriculturii, care, asemenea lui Semjen, a impuscat mai multe animale.

Aceste excursii cereau masuri de precautie speciale, cum ar fi inchirierea unui intreg hotel cu o capacitate de 40 de persoane numai pentru Semjen si insotitorul sau, pentru a fi siguri ca nu se intalnesc cu cineva, in special cetateni ungari.

Aceste excursii costa 4-5 milioane de forinti fiecare, la care se adauga alte cheltuieli cu anumite cerinte speciale.

Potrivit documentelor si fotografiilor, cea mai mare excursie de vanatoare a fost organizata anul trecut, in septembrie, cand Semjen si insotitorul sau, au inchiriat un elicopter pentru a vana reni.

Lesul unui unui ren a fost, ulterior, transportat cu avionul la cabana de vanatoare atarnat de gat.

Semjen este, de asemenea, presedintele Asociatiei Nationale de Vanatoare.

captura foto Magyar Nemzet