Administratia Trump va utiliza fondurile existente in departamentul justitiei pentru a ajuta profesorii si alti membri ai scolilor sa foloseasca armele de foc in mod corespunzator, in incercarea de a intari securitatea scolilor impotriva atacurilor, a anuntat duminica Casa Alba, potrivitThe Guardian.

Oficialii din domeniul securitatii interne vor colabora pentru a dezvolta o campanie de constientizare si de sensibilizare publica, cu scopul prevenirii altor atacuri in scoli, in cadrul campaniei "Vedeti ceva, spuneti ceva", care incurajeaza publicul sa ramana vigilent si sa raporteze potentiale semnale de terorism.

Administratia doreste sa asigure personalului calificat al scolilor "un antrenament riguros cu arme de foc", potrivit declaratiilor oferite de directorul consiliului de politica interna al presedintelui, Andrew Bremberg.

Administratia prezidentiala va colabora cu autoritatile din fiecare stat pentru a furniza "antrenamente riguroase pentru folosirea armelor" pentru "personalul scolar calificat si voluntar", a spus Andrew Bremberg.

Nu au fost mentionate sumele de bani care ar trebui investite in acest demers.

In noul plan privind siguranta scolilor, Casa Alba s-a opus ferm altor propuneri pe care presedintele le aprobase anterior, inclusiv ridicarea varstei legale la care poti achizitiona o arma de foc.