SUA: Profesorii si personalul calificat din scoli vor avea parte de "un antrenament riguros cu arme de foc", in incercarea de a intari securitatea scolilor

de Ariana Lazurca     HotNews.ro
Luni, 12 martie 2018, 7:16 Actualitate | Internaţional


Administratia Trump va utiliza fondurile existente in departamentul justitiei pentru a ajuta profesorii si alti membri ai scolilor sa foloseasca armele de foc in mod corespunzator, in incercarea de a intari securitatea scolilor impotriva atacurilor, a anuntat duminica Casa Alba, potrivit The Guardian.

Oficialii din domeniul securitatii interne vor colabora pentru a dezvolta o campanie de constientizare si de sensibilizare publica, cu scopul prevenirii altor atacuri in scoli, in cadrul campaniei "Vedeti ceva, spuneti ceva", care incurajeaza publicul sa ramana vigilent si sa raporteze potentiale semnale de terorism. 

Administratia doreste sa asigure personalului calificat al scolilor "un antrenament riguros cu arme de foc", potrivit declaratiilor oferite de directorul consiliului de politica interna al presedintelui, Andrew Bremberg. 

Administratia prezidentiala va colabora cu autoritatile din fiecare stat pentru a furniza "antrenamente riguroase pentru folosirea armelor" pentru "personalul scolar calificat si voluntar", a spus Andrew Bremberg.

Nu au fost mentionate sumele de bani care ar trebui investite in acest demers. 

In noul plan privind siguranta scolilor, Casa Alba s-a opus ferm altor propuneri pe care presedintele le aprobase anterior, inclusiv ridicarea varstei legale la care poti achizitiona o arma de foc.

928 vizualizari

 • +10 (16 voturi)    
  asta a capiat? (Luni, 12 martie 2018, 7:31)

  anonim3 [utilizator]

  Doar nu-si imagineaza ca profesorii (si mai ales profesoarele) vor face pe agentii de paza in scoli!
 • +7 (15 voturi)    
  Suicide by teacher (Luni, 12 martie 2018, 7:32)

  tiberius_p [utilizator]

  Cunoasteti probabil expresia "suicide by cop" cand scoti pistolul la politisti doar ca sa-i provoci sa traga in tine si sa te omoare. Cat de curand va aparea si fenomenul "suicide by teacher" cand sute de studenti deprimati vor scoate pistoale de jucarie la profesorii lor nu numai pentru a-si termina propria viata dar si pentru a lasa in urma un profesor nesuferit cercetat pentru omor...asta asa ca bonus. America e intr-adevar tara tuturor posibilitatilor.
 • +11 (17 voturi)    
  Foarte bine, chiar ma bucur (Luni, 12 martie 2018, 7:48)

  kingdavidbordel(blamat pentru adevar!) [utilizator]

  Ca profesor sunt absolut de acord cu ideea, in plus chiar as cere ca profesorii sa aiba si avantajul calibrului, sa fie dotati cu RPGuri, mine antipersonal - I love Buoncing Betty, si, de ce nu, o bomba nucleara portabila (M-388 Davy Crockett ar fi ideala). Daca pot sa imi iau un tanc in leasing cred ca imi iau un M1 Abrams iar scoala sa imi dea doar tichetele pt kerosenul pe care il arde turbina pe gaz.

  In plus propun ca salile de clasa in care nu se desfasoara ore sa fie minate iar accesul elevilor sa se faca doar cu genistii.

  Sunt idei foarte bune si care sunt un rezultat logic al faptului ca nu putem reforma procesul de invatamant asadar nu ne ramane decat sa il distrugem - Trump nu face decat sa aplice (big) planul Ecaterinei Andronescu.

  Apropo: cum e in SUA cu manualele electronice, cum e cu acreditarea Pearson Vue a acestor manuale? Au copiii tablete pe care sa vada de exemplu moleculele in 3D cu tot cu "norii" orbitalilor sau desenam la tabla si progresul este ca in loc de tabla neagra si creta folosim tabla alba si marker?
  • -2 (6 voturi)    
   Bucură-te! 1/2 (Luni, 12 martie 2018, 13:07)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidbordel(blamat pentru adevar!)

   Mașinile produc mult mai multe accidente ca și căruțele. Asta nu înseamnă că ne întoarcem la căruțe ci că încercăm să facem traficul rutier câ mai sigur știind că orice am face nu vom ajunge niciodată la nivelul de siguranță al căruțelor.

   Da, cel puțin în districtu școlar la care sunt copiii mei majoritatea manualelor sunt electronice din 2010 de când cel mai mare a intrat în școală. Chestia e căde prin clasaa VI-a cu excepția matematicii, englezei și religiei cam toate materiile sunt opționale iar unele din ele mai au manuale pe hârtie. Însă e greu de spus care e situația generală în țară. Fiecare district școlar (una sau mai multe suburbii) are propria programă șolară, propriul buget, propriul calendar școlar (de pildă la noi anul e împărțit în trimestre, 10 mile mai încolo în districtul vecin e în cuadranți). Toate astea sunt decise de consiliul școlar care e ales (la noi l fiecsre 2 ani) de plătitorii de taxe pe proprietate din aria districtului. Profsorii sunt angajați, concediați și plătiți în funcție de performanță. Nu există sindicate ale lor, cei mai buni dintrei ei sunt tranferați ca fotbaliștii în Europa, cei mai răi ajung să predea prin gettouri în șoclile de stat. Școala e extrem de importantă pentu că valorile proprietăților din zonă depind direct de calitatea școlii. Cred că 80%-90% din învățământul peuniversitar american e privat, confesional sau comunitar și nu acceptă nici $1 de la stat, ceea ce-i asigură indeoendența și calitatea.
   • +3 (5 voturi)    
    Pornesti de la o premisa gresita (Luni, 12 martie 2018, 16:32)

    kingdavidbordel(blamat pentru adevar!) [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    Masinile transporta. Acesta este scopul lor. Cand mor oameni este un ACCIDENT, masina a facut ceva ce designerul nu a luat in calcul.

    Arma de foc este facuta pentru a ucide. Nu exista alt scop al armei. Cand omul foloseste o arma pentru a ucide este EXACT scopul pentru care arma a fost creata. In oras care e explicatia armelor? Te aperi de ... animale de prada? Oricum acum e prea tarziu pentru a fi interzise.
    • -1 (3 voturi)    
     Deloc! Tu gresesti! (Luni, 12 martie 2018, 19:38)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidbordel(blamat pentru adevar!)

     Masinile imbunatatesc calitatea vietii. Armele sunt chiar mai importante decat atat. Ele apara viata si libertatea. In SUA dreptul cetaanului de a poseda o arma cu care sa-si apere viata , acutul si libertatea (chiar si impotriva propriului guvern, daca acesta incearca sa i-o uzurpe) e unul esential consfintit de cel de al doilea amendamnent al constitutiei. Daca armele ar fi inutile, de ce nu militezi pentru interzicerea armatelor?! Crezi ca daca tu te dezarmezi va face la fel si cel care vrea sa-ti ia gatul?!

     Masina nu e proiectata ca teroristii sa intre cu ea in trecatori inocenti si cu toate astea astfel de lucruri se intampla. Nu e proiectata nici ca Dorel sa faca fitze si calce oameni nevinovati pe trecerea de pietoni, sau sa intre in depasire peste linia continua si sa-i omoare pe aia nevinovati ce vin pe contrasens. Cum rocedam? Interezicem amsinile?

     Beneficiile dreptului de a avea arme de foc se vad aici la tot pasul. In suburbia in care traiesc cred ca toata lumea are macar o arma de foc. Nu exista infractiuni, afara de delicte de circulatie. Masinile si casele nu se inchid, casele nu au garduri la curti si cu toate astea nu dispare nimic. De ce?! Pentur ca infractorul potential stie de legislatia cu "my home, my castle" si daca intra pe o propeitate straina poate fi impuscat fara probleme. La cursurile de utilizare a armelor de foc ale sheriff-ului acesta insista sa tintesti intotdeauna capul agresorului potential. "Don't take any chances".

     Pe de alta parte in ghettourile marilor orase unde populatia se imparte in indivizi ce au fost la puscarie, ce sunt in puscarie sau care vor merge curand la puscarie si unde practic nimeni nu are dreptul sa cumpere arme de foc din cauza antecedentelor violenta e la nivele inimaginabile. Interzicerea armelor de foc se aplica doar aoemnilor onesti. Infractorii orcium le obtin, doar ca victimele lor sunt dezarmate.
  • -2 (6 voturi)    
   Bucură-te! 2/2 (Luni, 12 martie 2018, 13:09)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidbordel(blamat pentru adevar!)

   Restul e de stat și cel puțin la fel de prost ca-n România. Incidentele armate se întâmplă întotdeuna în școlilde de stat unde evident că iresponsabilitatea și incompetența sunt la niveul unei instituții de stat. Adică la maxim. La noi toată lumea (copii, profesori, personal) întră cu badge-uri. Poliția (ce e controlată 100% de primărie) e îtotdeauna prezentă pentru a controla traficul și a descuraja orice fel de incidente. Copii ce nu reușesc să respecte normele de conduită sau nu fac față sunt exmatriculați temporar sau definitiv fără prea multe discuții. Fiind un district comunitar, nu suntem obligați să asigurăm educația tuturor N-au decât să meargă la școala de stat din ghetto ce are obligația să-i primească. Acolo nu există discrimnare, nu există nici un fel de control (că tunci ar trebui exmariculații copii aflați ilegal în țară) și atunci periodic se întâmplă tot soiul de dezastre.

   Asta e. Atâta vreme cât va exista educație de sat, fatalmente voe exista și eșecuri de diferite magniturdiniîn educație.
   • +3 (3 voturi)    
    Deci cand educatia va fi privata (Luni, 12 martie 2018, 16:32)

    kingdavidbordel(blamat pentru adevar!) [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    Nu vor mai exista esecuri?

    Interesant. E o idee venita pe teava, cred.
    • +2 (2 voturi)    
     Va fi oriocum mult mai buna (Luni, 12 martie 2018, 20:15)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidbordel(blamat pentru adevar!)

     Cateva cifre:

     Costul mediu pe elev/an (claseel I-XII) in districtul scolar din suburbua mea era in 2017 de $8200. Promotia 2017 a liceului local a avut peste 60% din absolventi admisi in universitati de top 100 mondial. 34 de absolventi (din ~ 700) s-au calificat la titlul de "national merit student" (primii ~ 1% din absolventii de liceu din SUA) care practic le asigura burse de studiu apropae oriunde in tara.

     - Costul mediu in 2016 al unui liceu privat american era de $10600/elev/an.

     - Costul mediu al celaui mai mare district scolar de stat din SUA (Chicago) in 2016 a fost de $16800/elev/an. In acelasi an acest district a depasit recordul absolut al celui din LA (si ala tot de stat) cu 80% din absolventii clasei a XII-a incapabili sa treaca testele standard minimale de engleza si matematica, ceea ce-i plaseaza oficial in categoria analfabetilor. Jumatate di absaolventi au intrat in puscarie in primele 6 luni dupa "absolvire"

     Trebuie preciat ca in districtul nostru scolar profesorii sunt in medie platit aproape dublu fata de cei din sistemul educatiei de stat iar clasele indeplinesc regula de maximum 25 elevi/clasa. Scolile (cea mai veche construita in 2001), contruite si echipate exclusiv din taxele noastre locale si donatii, sunt binisor echipate. Avem teren de hokey acoperit functional vara, stadion cu 10000 de locuri, observator astronomic cu telescop cu oglinda de 45" (~ 1.2m), poligonm pentru orele de soferie ale elevilo si 2 bazine olimpice acopeit.

     Eficienta invatamantului inseamna ce anume obtii investinfd o anumita suma. Educatia privata nu elimina esecul sistemului de invataman. Numai ca il trasforma din regula in exceptie.
   • 0 (0 voturi)    
    M-am luat cu vorba si am uitat (Luni, 12 martie 2018, 22:43)

    kingdavidbordel(blamat pentru adevar!) [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    Ce se incearca acum in scoli este implementarea teoriei ca cea mai buna solutie impotriva unui "bad boy with a gun" este un "good boy with a gun". Dar daca ne uitam un pic, in ultimele cazuri mediatizate acel "good boy with a gun" probabil was showing off his guns la Miami Beach, caci la locul faptei nu era nici un good boy.

    Oricum insa vorbesc prostii: regularizarea armelor acum este in SUA imposibila pentru ca sunt prea multe. Propun ca impreuna cu o arma sa ti se dea si o Biblie. Ambele sunt la fel de eficiente in oprirea lui bad boy, ai cam aceeasi probabilitate sa supravietuiesti. Aleluia.
 • +3 (5 voturi)    
  Pff (Luni, 12 martie 2018, 12:24)

  Trojan.H [utilizator]

  No comment.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version