Administratia presedintelui american Donald Trump "nu observa pericolul" pe care il reprezinta discutiile pe care intentioneaza sa le poarte cu regimul nord-coreean, a apreciat sambata fosta sefa a diplomatiei americane, Hillary Clinton, care a candidat totodata la presedintia SUA in 2016 si a fost invinsa de actualul lider de la Casa Alba, informeaza Agerpres citand AFP.

Hillary ClintonFoto: Agerpres

"Daca se doreste sa se discute cu Kim Jong Un (presedintele nord-coreean - n.r.) despre arme nucleare, atunci este nevoie de diplomati experimentati", care lipsesc in momentul de fata in SUA, a declarat Clinton intr-un interviu publicat sambata de cotidianul olandez Algemeen Dagblad. "Este nevoie de oameni care sa cunoasca bine dosarele si sa stie sa-i inteleaga pe nord-coreeni si limbajul lor", a explicat ea.

Or, Departamentul de Stat a pierdut multi diplomati de la sosirea la putere a lui Trump si nu au mai ramas multi care sa fie capabili sa negocieze cu Phenianul. "Nu poate exista diplomatie fara diplomati", a subliniat Hillary Clinton, iar acest "pericol nu este recunoscut de administratia Trump".