Ministrul Justitiei din Republica Moldova, Alexandru Tanase, a anuntat ca-si depune demisa din functie, dupa ce in presa a aparut o inregistrare audio in care discuta la telefon cu omul de afaceri, Veaceslav Platon, condamnat ulterior in dosarul fraudelor din sistemul bancar moldovenesc, potrivitRadio Chisinau.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, Tanase a mentionat ca, odata cu demisia din functia de ministru al Justitiei, renunta si la serviciul public dupa 10 ani.

Cu o zi inainte, Alexandru Tanase a comentat inregistrarea audio, mentionand ca este o inregistrare ilegala, care nu scoate in evidenta nimic interesant, doar insasi faptul existentei discutiei in sine.

Tanase a revenit in Guvern in ianuarie curent, dupa reformarea Executivului, noteazaAgora.md.

Anterior, Alexandru Tanase a detinut functia de ministru al Justitiei intre septembrie 2009 si mai 2011. In aceasta perioada, el a initiat reforma justitiei, promovand schimbarea statutului specialistilor din domeniul avocaturii, notariatului, executarilor judecatoresti, acestia devenind liberi profesionisti. O alta modificare a fost efectuata in structura instantelor de judecata, fiind lichidate cele specializate economice si militare.

Alexandru Tanase este membru al Comisiei de la Venetia din iunie 2017. El si-a incheiat mandatul de presedinte al Curtii Constitutionale in mai 2017, unde a activat din 2011, cand a renuntat la functia de ministru al Justitiei.

Ce a spus Tanase sambata despre inregistrare: