Presedintele rus Vladimir Putin nu a dorit sa raspunda atunci cand a fost intrebat daca stia despre elaborata campanie de a se interveni in alegerile prezidentiale americane din 2016, care a avut drept consecinta punerea sub acuzare a 13 cetateni rusi, declarand intr-un interviu pentru NBC ca acestea nu sunt problemele sale, relateaza publicatia Politico, citata de News.ro.

Vladimir PutinFoto: en.kremlin.ru

Putin a negat, in timpului unui interviu cu moderatoarea Megyn Kelly, inregistrat pe parcursul a doua zile saptamana trecuta, vreo implicare a Kremlinului in campania online, asupra careia procurorul special Robert Mueller a lansat acuzatii luna trecuta.

"La fel de bine ar fi putut fi numele unor americani care stau aici si se amesteca in procesele voastre politice", a spus Putin intr-un interviu care va fi difuzat vineri seara.

Kelly a raspuns si a spus: "Dar nu au fost americani. Au fost rusi".

Presedintele rus a spus ca nu este ingrijorat de situatie.

"Ati mentionat cateva nume, niste indivizi. Si imi spuneti mie ca sunt rusi. Si ce? Chiar daca sunt rusi, poate lucreaza pentru o companie americana. Poate unul dintre ei lucra pentru un candidat. Nu am idee. Acestea nu sunt problemele mele", a spus Putin.

Intr-un alt fragment video din interviu, Putin a spus ca nu are in plan sa extradeze cetatenii pusi sub acuzare de Mueller.

"Niciodata. Rusia nu isi extradeaza cetatenii catre nimeni", a spus presedintele rus.

Procurorul special Robert Mueller a pus sub acuzare 13 cetateni rusi si alte trei entitati straine pe 16 februarie pentru amestecul in alegerile prezidentiale din 2016.