Un convoi umanitar al ONU a reusit sa reintre in enclava Ghouta de Est din Siria, aflata sub controlul rebelilor si sub bombardamentele fortelor pro-guvernamentale, scrie News.ro citand BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pentru prima data de luni, provizii cu mancare au ajuns in orasul Douma, a anuntat Crucea Rosie.

Bombardamentele s-au oprit, peste noapte, iar situatia din Ghouta a fost descrisa ca fiind "calma" acum.

O incercare anterioara a ONU a esuat din cauza bombardamentelor continue.

"Astazi, vom trimite restul ajutoarelor care n-au putut ajunge pe 5 martie. De asemenea, avem informatii ca saptamana viitoare va ajunge acolo un convoi cu mai multe provizii, inclusiv instrumente medicale", a spus Ingy Sedky, purtatoarea de cuvant a Comitetului International al Crucii Rosii.

Convoiul umanitar de vineri reprezinta a treia incercare din aceasta saptamana de a trimite ajutoare civililor captivi in regiunea din apropierea capitalei, Damasc.

Ali al-Zatari, coordonatorul ONU pentru actiuni umanitare in Siria, a spus ca orice bombardament in zona in timpul operatiunile de trimitere de ajutoare incalca "asigurarea protectiei promisa de partule implicate, inclusiv de Federatia Rusa", conform AFP.

Luni, un convoi care a cuprins 46 de camionete a livrat o parte din provizii la Douma, dar a fost nevoit sa se intoarca. O a doua incercare de a trimite ajutoarele ramase a fost anulata din cauza problemelor de securitate.