Presedintele SUA Donald Trump a anuntat joi cresterea cu 25% a taxelor pe importurile de otel si cu 10% a celor pentru importurile de aluminiu, semnand ordinele care autorizeaza introducerea acestor tarife.

Donald TrumpFoto: Flickr

"Daca vreti sa evitati aceste tarife, instalati-va fabrica de otel in America si veti beneficia si de reduceri de taxe', a declarat Trump. Taxele vor intra in vigoare in termen de 15 zile.

Trump a precizat ca pentru moment Canada si Mexicul vor fi exceptate de la aceasta masura. De asemenea va exista si posibilitatea unor masuri alternative pentru alte state, potrivit news.ro.

Principalul consilier economic al presedintelui SUA Donald Trump, Gary Cohn, demisioneaza, conform unui anunt al Casei Albe. El este ultimul din seria unor demisii importante din echipa presedintelui SUA.

Intr-o declaratie transmisa de Casa Alba, Cohn spune: "A fost o onoare sa-mi servesc tara si sa adopt politici in vederea cresterii economice in favoarea poporului american." El a mentionat in mod special "istorica reforma fiscala".

"Ii sunt recunoscator presedintelui ca mi-a oferit aceasta oportunitate si le doresc lui si Administratiei mult succes in viitor", a mai afirmat Cohn.

La randul sau, Trump a spus ca Gary Cohn a facut o munca nemaipomenita. "Este un talent rar si ii multumesc pentru devotamentul in slujba poporului american", a mai declarat presedintele SUA.

Conform CNN, Cohn si Trump aveau divergente ca urmare a deciziei presedintelui american de a a creste taxele vamale pe importurile de otel si aluminiu, potrivit news.ro.