Un tribunal din Germania a condamnat sapte barbati si o femeie la sentinte intre patru si zece ani pentru ca au fondat o grupare terorista de extrema-dreapta care este responsabila de tentativa de omor si atacuri cu bomba asupra adaposturilor pentru refugiati si a politicienilor, scrie Reuters.

Persoanele vizate erau membri ai "Grupului Freital", numit dupa baza lor din landul Saxonia, o regiune ce sustine in mare parte Alternativa pentru Germania, un partid de extrema-dreapta care a castigat majoritatea voturilor din regiune in alegerile de pe 24 septembrie.

Atacurile gruparii teroriste, majoritatea avand loc in 2015, fac parte dintr-un val de violente de extrema-dreapta care au fost declansate de intrarea in Germania a peste un milion de migranti din 2014 pana in prezent.

Dupa un proces care a durat mai mult de un an, tribunalul din Dresda a condamnat cei sapte membri ai gruparii la pedepse cuprinse intre cinci si zece ani dupa gratii. Cel de-al optulea membru a beneficiat de o sentinta de patru ani, din cauza varstei mici.

Liderii grupului, identificati de tribunal ca Timo S. si Patric F., au primit sentinte de zece respectiv noua ani si jumatate de inchisoare.

Procurorii au acuzat gruparea de vederi xenofobe si de ideologie nazista si ca doreste sa creeze un climat al fricii care ar indeparta cetatenii straini din tara.

Intr-unul dintre atacuri, suspectii au detonat explozibili in apropierea unui adapost pentru refugiati, stiind ca erau persoane inauntru. Procurorii au sustinut ca doar norocul a facut ca nicio persoana sa nu fie ranita grav.

De asemenea, suspectii au dat foc unei masini care apartinea unui politician care era membru intr-un partid de stanga.

Suspectii si-au recunoscut rolurile in infractiuni la nivel individual, dar avocatul lor a respins acuzatiile ca ar face parte dintr-un grup terorist si cele privind tentativa de omor, potrivit news.ro.