Donald Trump a declarat ca va participa la inaugurarea ambasadei americane de la Ierusalim daca "va putea" si a dat asigurari ca relatiile dintre SUA si Israel "nu au fost niciodata atat de bune", potrivit AFP.

Donald TrumpFoto: Wikipedia

"Daca pot, voi merge", a fost raspunsul liderului american atunci cand a fost intrebat despre o posibila calatorie la Ierusalim in vederea inaugurarii ambasadei SUA.

Ambasada Statelor Unite in Israel va fi mutata de la Tel Aviv la Ierusalim pe 14 mai. Evenimentul va coincide cu aniversarea a 70 de ani de la crearea Statului evreu.

Presedintele SUA a anuntat la finalul anului trecut decizia de a "recunoaste oficial Ierusalimul drept capitala a Israelului", anuland politica adoptata de predecesorii sai si ignorand avertismentele venite din toate partile.

"Sunt mandru de aceasta decizie", a declarat Trump.

In ceea ce priveste procesul de pace palestiniano-israelian, presedintele SUA s-a aratat evaziv, insa si-a reafirmat convingerea ca pacea este posibila, chiar daca este vorba despre "cel mai dificil acord dintre toate".

"Consider ca palestinienii isi doresc sa revina la masa negocierilor. Daca nu vor face acest lucru, atunci nu va exista pace. Este si aceasta o posibilitate", a declarat Trump.