Premierul israelian Benjamin Netanyahu primeste o noua lovitura dura, dupa ce un apropiat a acceptat sa depuna marturie impotriva sa intr-una dintre anchetele de coruptie care il vizeaza, scrie luni presa israeliana, citata de AFP.

Benjamin NetanyahuFoto: Agerpres/AP

Dezvaluirea acordului dintre Nir Hefetz, fost purtator de cuvant al lui Netanyahu, si anchetatori intervine cu cateva ore inainte de intalnirea prevazuta la Washington intre premierul israelian si presedintele american Donald Trump.

Nir Hefetz a semnat cu anchetatorii un acord care ii confera statutul de "martor de stat", ceea ce inseamna ca poate beneficia de clementa justitiei in dosarul Bezeq, dupa numele celui mai mare grup israelian de telecomunicatii.

Politia incearca sa afle daca sotii Netanyahu au incercat sa beneficieze de o presa favorabila din partea site-ului de stiri Walla in schimbul unor favoruri guvernamentale care ar fi putut sa aduca sute de milioane de dolari pentru Bezeq. Walla este proprietatea lui Shaul Elovitch, principalul actionar la Bezeq.

Nir Hefetz este al treilea apropiat sau fost apropiat de Netanyahu care accepta sa coopereze cu anchetatorii in cel putin sase anchete care il vizeaza direct sau indirect pe premier.

Citeste si: