Serviciile germane de securitate ancheteaza un atac cu acid asupra unui director al Innogy, filiala grupului german de energie RWE, inamic declarat al militantilor ecologisti pentru activitatile desfasurate in sectorul carbunelui, scrie AFP.

Doi agresori au aruncat cu acid, duminica, in fata lui Bernhard Gunther, 51 de ani, director financiar al grupului Innogy, in timp ce se afla intr-un parc in Haan, in apropiere de Dusseldorf. Barbatul, grav ranit, a fost transportat cu elicopterul la spital dar viata sa nu este in pericol.

Politia a lansat o ancheta pentru tentativa de crima si incearca sa stabileasca daca agresiunea are legatura cu viata personala sau profesionala a directorului de la Innogy.

Cotidianul Bild a scris luni ca si serviciile secrete s-au sesizat in privinta acestui incident, intr-o investigatie paralela, pentru a determina daca motivul ar putea fi unul politic.

Militantii ecologisti au ocupat padurea germana Hambach, unde RWE exploateaza o mina de lignit, un carbune de calitate slaba si foarte poluant, dar foarte ieftin.