Decizia Marii Britanii de a refuza dreptul a milioane de oameni de a accesa datele privind imigratia detinute de catre Ministerul de Interne al tarii este ilegala si va fi contestata in instanta, informeazaThe Guardian.In proiectul de lege se sustine ca aceasta clauza ar impiedica cetateni care se confrunta cu deportarea sa obtina si sa conteste exactitatea datelor cu caracter personal pe care le detine guvernul.

Foto:

Organizatii care reprezinta pana la 3 milioane de cetateni ai UE care traiesc in Marea Britanie, dar si activisti in domeniul drepturilor digitale au facut un apel catre secretarul de stat Amber Rudd, anuntand ca vor lua masuri legale in cazul in care va fi adoptata o clauza in proiectul de lege privind protectia datelor.

Aceasta amenintare vizeaza propunerile din proiectul de lege care prevede o "scutire" privind informatiile in legatura cu imigratia.

In proiectul de lege se sustine ca aceasta clauza ar impiedica cetateni care se confrunta cu deportarea sa obtina si sa conteste exactitatea datelor cu caracter personal pe care le detine guvernul.

Proiectul de lege va fi dezbatut luni in Parlament.