Puburile din Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord se vor inchide mai tarziu duminica, 19 mai, cu ocazia nuntii printului Harry cu logodnica sa, Meghan Markle, scrie Nrews.ro, citand AFP.

Meghan Markle si printul HarryFoto: Agerpres/AP

Ziua nuntii printului Harry a fost descrisa drept "o sarbatorire nationala" de catre ministrul de interne britanic, Amber Rudd.

Puburile, care in mod obisnuit se inchid la ora 23.00, se vor putea inchide la ora 01.00.

"Nunta regala este o ocazie pentru comunitati din toata tara de a se alatura si a celebra un moment fericit pentru familia regala si pentru natiune", a spus Rudd.

Cuplul se va casatori la Capela St. George de pe domeniul Castelului Windsor, o resedinta a Reginei Elizabeth a II-a.

Cei doi miri vor parasi Capela St. George intr-o trasura si se vor indrepta catre o petrecere privata care va avea loc seara la George's Hall din Castelul Windsor.

"Este evident ca publicul sustine ideea de a avea mai mult timp la dispozitie pentru a inchina paharul in cinstea printului Harry si Meghan Markle in aceasta zi de sarbatoare in tara", a adaugat Rudd, dupa ce guvernul a incheiat o perioada de consultari de patru saptamani inainte de a aproba extinderea programului puburilor.

O lege adoptata in 2005 permite guvernului sa extinda programele puburilor pentru ocazii cu o semnificatie exceptionala la nivel international, national sau local.

Legea a fost utilizata anterior pentru evenimente ale familiei regale, inclusiv in 2011, pentru nunta printului Harry cu ducesa de Cambridge, si in 2016, pentru celebrarea Reginei Elizabeth a II-a.