Cutiile negre ale avionului care s-a prabusit pe 18 februarie in muntii din sud-vestul Iranului au fost recuperate, a anuntat duminica agentia oficiala Irna, potrivit AFP. Cele doua cutii negre ale avionului ATR 72 al companiei Aseman Airlines au fost gasite sambata de echipele de salvare care si-au reluat vineri operatiunile in muntii Zagros pentru a incerca sa coboare de la locul prabusirii corpurile victimelor, dupa ce aproape o saptamana acestea au fost suspendate din cauza vremii nefavorabile.

"Cutia cu inregistrarea parametrilor zborului si cea cu conversatiile din cabina de comanda au fost predate autoritatilor judiciare", care le vor transmite anchetatorilor insarcinati cu stabilirea cauzelor tragediei soldate cu 66 de morti, a scris Irna, citandu-l pe directorul pentru relatii publice al Organizatiei pentru aviatia civila din Iran, Reza Jafarzadeh, potrivit Agerpres.

Avionul, care efectua o cursa intre Teheran si Yasuj, la circa 500 km sud de capitala iraniana, s-a prabusit de la circa 4000 de metri altitudine, in timpul unei furtuni de zapada. Cei 66 de pasageri si membri ai echipajului si-au pierdut viata.

Pana in prezent nu au fost recuperate de pe munte decat fragmente de cadavre, iar potrivit Irna, echipele medico-legale au realizat teste genetice pe "51 de tesuturi" umane pentru a incerca sa le identifice.