Cancelarul german Angela Merkel va putea forma al patrulea guvern pe care il conduce dupa ce social-democratii din opozitie au votat in favoarea unei coalitii cu Uniunea Crestin-Democrata, partidul cancelarului german, scrie News.ro, citand BBC. Votul, la care au participat 464.000 de membri ai partidului, pune capat celor cinci luni de instabilitate politica.

Angela MerkelFoto: Agerpres/AP

SPD a fost impartit intre conducerea partidului, care era in favoarea coalitiei si aripa mai tanara si radicala, care nu era de acord cu aceasta coalitie.

Merkel se afla de 12 ani la putere in Germania.

Social-democratii au votat pentru coalitie in proportie de 66% iar 33% s-au opus. Numararea voturilor s-a desfasurat pe parcursul noptii la sediul SPD din Berlin.

Coalitia condusa de Merkel va avea parte de o opozitie puternica din partea partidului nationalist Alternativa pentru Germania, care a intrat in Parlament pentru prima oara in istorie.

SPD a suferit cel mai slab rezultat la alegeri din istorie si multi au dat vina pe coalitia formata cu Uniunea Crestin-Democrata a lui Merkel pentru performantele slabe.