Numarul persoanelor care au murit din cauza conditiilor meteorologice severe in Europa a crescut la 60, potrivit BBC, care precizeaza ca in Romania au murit doua persoane, iar in Polonia au fost 23 de victime, scrie News.ro.

Desi adaposturile au fost deschise, in Europa peste 60 de persoane au murit din cauza frigului, conform datelor AFP.

In Irlanda, majoritatea zborurilor au fost suspendate iar mii de persoane au ramas fara curent electric.

Aeroporturile din Dublin si Cork au anulat toate zborurile cel putin pana sambata iar toate scolile din tara au fost inchise.

Fortele armatei au fost chemate pentru a-i ajuta pe civili atat in Marea Britanie, cat si in Irlanda.

Frontul siberian, poreclit "bestia din est" sau "ursul siberian", s-a intersectat cu furtuna Emma joi cauzand viscol si vanturi puternice in zone din Anglia, Tara Galilor si Irlanda.

Aeroportul din Geneva a fost si el inchis temporar dar intre timp s-a deschis, avertizand ca ar putea exista noi intarzieri si anulari.

In unele parti din zona centrala a Italiei, din cauza ghetii au fost inchise mai multe drumuri si cai ferate. De asemenea, patru persoane au murit vineri in Alpii francezi din cauza unei avalanse.

In Ucraina, toate scolile si institutiile de invatamant universitar si post-universitar au fost inchise pentru a economisi gazele, dupa ce furnizorul din Rusia a refuzat sa mai livreze.

In Polonia, majoritatea celor care au murit erau oameni ai strazii. Decesele au fost cauzate de o combinatie intre frigul extrem de afara si consumul de alcool.

In ultima saptamana, conditiile meteorologice severe au cauzat doua decese in Romania, Italia, Serbia si Slovenia, sapte morti in Slovacia, sase in Cehia, cate cinci in Lituania si Franta si cel putin trei in Spania.

In Marea Britanie o singura persoana a decedat, la fel ca in Olanda, Suedia si Norvegia.