Fondul de Adminstrare a Subvenţiilor pentru Resursele Umane (Emet) şi Serviciul de Ajutor Maltez din Ungaria (MMSZ) au demarat un program de ajutorare a maghiarilor defavorizati din Bazinul Carpatic, în valoare de 900 de milioane de forinţi proveniţi din fonduri europene, au anunţat vineri la Budapesta instituţiile implicate, relateaza agentia nationala de presa din Ungaria,MTI.

Potrivit proiectului, vor fi ajutaţi 13.000 de maghiari defavorizaţi care locuiesc în Ungaria şi în afara graniţelor, a aunţat secretarul de stat care a formulat astfel: “avem încredere, că pentru mulţi oameni este şansa de scăpa din ghearele sărăciei”.

Conform spuselor acestuia, este totodată un scop social şi al politicilor naţionale să acordăm fiecărui maghiar de peste hotare “posibilitatea de a trăi omeneşte”.

Norbert Lőrincz, coordonatorul tehnic al proiectului a spus că proiectul va avea o durată de trei ani.

Potrivit materialelor de presă prezentate proiectul coordonatorului consorţiului, MMSZ, şi al partenerului de consorţiu Emet va fi realizat din suma de 911 milioane de forinţi proveniţi din fonduri europene, în cardul programului Széchenyi 2020. Proiectul contribuie prin comunicarea de bune practici, consolidarea colaborării, precum şi prin ameliorarea problemelor sociale concrete la eliminarea discrepanţelor din Bazinul Carpatic.