Amenintarile lui Vladimir Putin la adresa statelor membre NATO sunt "inacceptabile" si nu contribuie la scaderea tensiunilor, a apreciat Alianta Nord-Atlantica vineri, la o zi dupa ce presedintele rus a anuntat dezvoltarea unor noi arme nucleare, relateaza news.ro, citand Reuters.

Putin, care a denuntat in mai multe randuri o expansiune a NATO catre Europa de Est, o regiune pe care o considera in sfera sa influenta, a declarat joi, intr-un discurs militarist pe care l-a sustinut in fata membrilor parlamentului, ca un atac asupra aliatilor Moscovei va fi considerat un atac asupra Rusiei si va antrena o riposta imediata.

"Declaratiile Rusiei care ameninta cu atacuri aliatii sunt inacceptabile si inoportune", a declarat la bruxelles o purtatoare de cuvant a NATO, Oana Lungescu.

"Noi nu vrem nici un nou Razboi Rece si nici o noua cursa a inarmarilor", a adaugat ea.

"Toti aliatii sustin acordurile de dezarmare, care creeaza o atmosfera de incredere pentru binele tuturor".

Unul dintre punctele tensiunilor cu Moscova este scutul antiracheta al NATO - in Spania, Polonia si Romania - care, potrivit Aliantei Nord-Atlantice are oniectivul sa contracareze eventuale rachete iraniene sau nord-coreene.