Avioanele Concorde ofereau candva transport mai rapid decat viteza sunetului pentru aceia care isi permiteau, dar intre timp au ajuns piese de muzeu, scrie Playtech.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe 2 martie 1969, a fost inregistrat primul zbor al supersonicului franco-britanic de calatori, Concorde 001. Cateva luni mai tarziu, pe 1 octombrie, a depasit viteza sunetului si a intrat in istorie. A fost insa introdus oficial in exploatare multi ani mai tarziu, pe 21 ianuarie 1976. Finalul a venit pe 26 noiembrie 2003, cand a fost retras din activitate.

Ca urmare a accidentului din 25 iulie 2000, dar n-au lipsit si costurile foarte mari si efectele post atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001, avionul nu mai avea o piata. Ultimul zbor a fost pe 24 noiembrie 2003.

Cand inca mai existau, avioanele supersonice Concorde reprezentau tot ce avea aviatia mai bun de oferit. Aveau un design futurist si elegant, care parea desprins din viitor. Biletele costau pe masura. Totusi, oamenii erau dispusi sa scoata din buzunar mii de dolari pentru a zbura mai sus decat orice alt avion comercial.

Citeste restul articolului pe Playtech.ro