Coreea de Sud intentioneaza sa delege un trimis special in Coreea de Nord pentru a incuraja discutiile directe intre Washington si Phenian in vederea incheierii programului nuclear al regimului lui Kim Jong-un, scrie News.ro, citand The Guardian.

Moon i-a comunicat planurile sale lui Trump joi, in timpul unei convorbiri telefonice de 30 de minute, conform unui comunicat al administratiei prezidentiale sud-coreene. Initiativa vine dupa ce Nordul a trimis oficiali de rang inalt, inclusiv sora lui Kim, in timpul Jocurilor Olimpice din Coreea de Sud.

Cei doi lideri au cazut de acord ca trebuie continuat momentul bun in dialogul dintre Sud si Nord pentru a se ajunge la dezarmarea nucleara a peninsulei coreene.

"Presedintele Moon i-a spus presedintelui Trump ca va trimite in curand un trimis special in Coreea de Nord ¬ si a confirmat discutii avute cu delegati nord-coreeni de rang inalt", a transmis administratia lui Moon.

"Presedintele doreste sa colaboreze in continuare cu Coreea de Sud. Este un aliat puternic", a spus Sarah Sanders, purtatorul de cuvant al Casei Albe, intr-o conferinta de presa.

"Nu exista diferente de opinie intre noi. Vom continua sa avem astfel de convorbiri. Telul final este dezarmarea nucleara a peninsulei. Pe acest lucru ne-am concentrat si suntem entuziasmati cu privire la fiecare pas inainte in acest proces", a adaugat ea.

Casa Alba a confirmat ca a avut loc convorbirea telefonica dar nu a mentionat delegatia speciala. "Cei doi lideri s-au angajat sa se coordoneze indeaproape", a precizat Casa Alba.