Politia americana a arestat joi un tanar suspectat ca a trimis scrisori de amenintare - care contineau un praf alb ce s-a dovedit pana la urma inofensiv - unui numar de cinci personalitati, intre care si Donald Trump Jr., scrie AFP.

Fiul mai mare al presedintelui nu era prezent, pe 12 februarie, atunci cand sotia sa, Vanessa, a deschis scrisoarea, la New York, in prezenta mamei sale, potrivit news.ro.

Amandoua au fost spitalizate preventiv, insa analizeze nu au relevat prezenta vreunei substante nocive in pudra din plic.

Scrisoarea din plic ii era adresata lui Donald Trump Jr., pe care expeditorul l-a catalogat drept o "persoana oribila".

"Sunt surprins ca tatal dumneavoastra va lasa sa vorbiti la televizor", se arata in mesaj.

"Ii dati idiotului familiei, Eric (fratele lui Trump Jr) aerul de inteligent. Din acest motiv va urasc oamenii, asa ca aveti numai ceea ce meritati. Asa ca gura!".

In ziua incidentului, Trump Jr s-a declarat intr-un mesaj postat pe Twitter "cu adevarat dezgustat de indivizi care ales sa-si exrime opiniile opuse printr-un asemenea comportament tulburator".

Anchetatorii au prins un suspect, Daniel Frisiello, in varsta de 24 de ani, dupa o cercetare pe retele de socializare si au gasit in cosul acestuia de gunoi resturi de hartie provenind de la foile folosite la scrierea scrisorilor de amenintare.

Tanarul, care locuieste la Beverly, in Massachusetts (nord-est), a fost inculpat de 19 capete de acuzare, inclusiv cinci cu privire la trimiterea unei scrisoare de amenintare la adresa destinatarului ei, o acuzatie pasibila de cinci ani de inchisoare si o amenda in valoare de 250.000 de dolari.

Boston Joint Terrorism Task Force din cadrul FBI Boston a colaborat cu US Postal Inspection Service si Secret Service pentru a-l depista pe Frisiello, acuzat ca a trimis in aceeasi zi o scrisoare care continea un praf alb unui procuror districtual din California Nicola T Hanna.

El a mai trimis scrisori de amenintare unui profesor de la Universitatea Stanford, unui senator american din Michigan si unui candidat in alegerile parlamentare din California.

El urma sa compara intr-un tribunal federal joi dipa-amiaza (ora locala).