Rusia analizeaza posibilitatea denuntarii Conventiei Europene a Drepturilor Omului si incetarii cooperarii sale cu Curtea Europeana pentru Drepturile Omului (CEDO), in cazul in care linia antiruseasca a deciziilor judecatoresti nu va fi corectata, au declarat joi surse guvernamentale pentru RIA Novosti, citata deAgerpres.

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO)Foto: CEDO

"Autoritatile ruse studiaza posibilitatea denuntarii Conventiei pentru apararea Drepturilor Omului si a Libertatilor Fundamentale, si incetarea cooperarii cu Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) daca linia actuala a instantei (paneuropene) in urma careia apar hotarari CEDO indreptate impotriva intereselor Rusiei nu va fi corectata ", au reiterat interlocutorii agentiei.

"Cand sunt analizate plangerile impotriva Rusiei, politizarea pozitiei CEDO se amplifica", sustin ei, insistand ca " "argumentele si dovezile partii ruse nu sunt luate in considerare".

"Instanta refuza sa ia in considerare particularitatile sistemului juridic rus si normele dreptului international si adeseori recurge la practica 'standardelor duble'", mentioneaza aceleasi surse.