Presedintele american Donald Trump le-a cerut membrilor Congresului sa nu mai fie "terifiati" de Asociatia Nationala pentru Arme de Foc (NRA), un grup de lobby, scrie BBC, citat de news.ro. Trump a facut apel catre membrii Congresului sa vina cu un proiect de lege pentru a se putea incepe o reforma a legilor privind armele de foc.

El a sugerat extinderea verificarilor celor care doresc sa cumpere arme si schimbarea varstei legale la care se poate cumpara o arma de la 18 la 21 de ani.

Miscarea lui Trump i-a luat prin surprindere pe multi membri ai Congresului. Ei au fost "uimiti" conform New York Times iar republicanii s-au declarat "nelinistiti", scrie CNN.

"Au o putere foarte mare asupra voastra. Nu au aceeasi putere asupra mea", le-a spus Trump, referindu-se la NRA, republicanilor. "Unii dintre voi sunteti terifiati de NRA", a adaugat el.

Trump a vorbit la un summit pe tema sigurantei armelor de foc. El a sustinut in timpul intalnirii o extindere a verificarilor asupra celor care vor sa cumpere arme, dreptul politiei de a confisca arme de la persoane considerate periculoase, fara ordin judecatoresc, cresterea varstei minime la care se poate cumpara o arma de la 18 la 21 de ani si inarmarea profesorilor.

El s-a intalnit cu liderii NRA in weekend dupa ce a vorbit cu elevii liceului unde au fost ucise 17 persoane in urma unui atac armat. Summit-ul de miercuri are loc dupa ce elevii de la liceul din Florida s-au intors la scoala.

"Nu trebuie sa va faceti griji pentru dispozitivele care permit tragerea a sute de gloante pe minut", a spus Trump. In luna februarie, el a semnat un ordin prin care se interzic astfel de dispozitive.

Presedintele a invitat 17 democrati si republicani la summit pentru a discuta despre siguranta in scoli.