Reintoarcerea surprinzatoare a fostului premier italian Silvio Berlusconi in prim-planul scenei politice arata ca italienii au ''memorie scurta'', a declarat ex-prim-ministrul Mario Monti, intr-un interviu pentru cotidianul german Die Zeit, inaintea alegerilor parlamentare de duminica din Italia, transmite joi dpa, citata deAgerpres.

Silvio Berlusconi (foto arhiva)Foto: Agerpres/Xinhua

Berlusconi conduce un bloc conservator plasat pe primul loc in sondaje, si, chiar daca nu poate candida din cauza unei condamnari pentru frauda fiscala, este creditat cu rolul decisiv in formarea noului guvern, in fruntea caruia si-ar putea instala un aliat apropiat.

''Dnul Berlusconi este o personalitate incredibil de puternica si de rezistenta.Iar revenirea sa arata ca oameni au memorie scurta'', a afirmat Monti, un tehnocrat care a preluat conducerea guvernului de la Berlusconi in 2011, intr-un moment in care Italia era aproape de faliment.

Mario Monti l-a descris pe magnat ca ''tatal tuturor populistilor'', dar a afirmat ca pietele nu sunt ingrijorate de promisiunile electorale extrem de generoase pe care acesta si alti politicieni le-au lansat in campanie. ''Nimeni nu se asteapta'' ca aceste promisiuni sa fie respectate, a explicat Monti.