Coalitia de centru este o "alianta solida, deoarece am lucrat cu totii la acelasi program pe care l-am si semnat, astfel incat nu am nici un motiv sa ma indoiesc de loialitatea lor. Ne cunoastem dinainte de anul 2000, avem la activ douazeci de ani de colaborare si guvernam impreuna regiuni importante. Sunt sigur ca punctele mentionate in program vor fi respectate de catre coalitie", le-a spus liderul partidului Forza Italia jurnalistilor de la Rainews.

Silvio Berlusconi si-a reiterat intentia de a reintroduce figura politistului si a carabinierului de cartier, figuri flancate de "militarii nostri din armata". ''Pentru a face acest lucru, vom mari cu o treime numarul agentilor si vom acorda o marire salariala importanta fortelor de ordine, care au salariile blocate din anul 2010".

De asemenea, Il Cavaliere a tinut sa specifice ca, in cazul in care se va vota din nou peste un an, ''dupa ce voi fi reabilitat, tot eu va trebui sa candidez din partea partidului FI pentru postul de premier", potrivit Rador..