Presedintele FIDESZ, premierul Viktor Orban, si presedintele Comisiei de Politica Externa a Legislativului de la Budapesta, Zsolt Nemeth, l-au primit miercuri, in Parlamentul Ungariei, pe presedintele formatiunii Fratii Italiei (FdI), Giorgia Meloni, a informat seful Biroului de Presa al premierului Ungariei. Bertalan Havasi a mentionat ca cei trei au fost de acord ca migratia reprezinta pentru intreaga Europa un pericol grav, de aceea trebuie stopata migratia necontrolata., potrivit Rador.

Giorgia Meloni a subliniat ca in programul electoral al partidului sau figureaza in mod expres relatiile cu Grupul de la Visegrad, care pentru FdI prezinta un mare interes, deoarece este vorba de un grup de tari care se opun birocratiei exagerate si preluarii mascate a unor prerogative nationale de catre UE. De asemenena, s-a precizat ca trebuie aparata Europa adevarata, trebuie respectate tarile membre ale UE, precum si cultura si mostenirea istorica a acestora. Pentru obtinerea tuturor acestor deziderate, in Italia este nevoie de o schimbare politica, iar acum exista sanse in acest sens, s-a mai precizat la aceasta intalnire. Politica europeana a V4 este o directie care trebuie urmata, a spus Giorgia Meloni, care a adaugat: "Tarile Grupului de la Visegrad sunt cele care apara economia fata de marii speculatii si identitatea europeana de islamizare".

Meloni s-a intalnit miercuri, la Budapesta, cu premierul Viktor Orban, cu cateva zile inainte de alegerile parlamentare din Italia. Inainte de intalnire, presedintele formatiunii nationalist-conservatoare Fratii Italiei a declarat ca prin vizita sa doreste sa transmita un semnal Uniunii Europene. Liderul acestui partid a spus ca este ridicol faptul ca politicienii italieni merg la Bruxelles, in timp ce politica europeana a V4 este mult mai buna si interesanta."Cred ca Italia ar trebui sa poarta un dialog mai degraba cu acest grup decat cu axa franco-germana", a adaugat Giorgia Meloni.

Formatiunea FdI este membra a coalitiei electorale de centru dreapta condusa de Silvio Berlusconi. Potrivit sondajelor de opinie, coalitia de centru-dreapta are sanse mari pentru a castiga, pe 4 martie, alegerile parlamentare din Italia. Matteo Salvini, liderul Ligii Nordului, partidul cel mare din coalitia centru dreapta, a declarat recent ca Europa pe care o doreste este Europa lui Viktor Orban. Partidul Forza Italia, condus de Silvio Berlusconi, a incheiat o coalitie electorala cu Liga Nordului, condusa de Matteo Salvini, si cu formatiunea Fratii Italiei, condusa de Giorgia Meloni. Potrivit ultimelor sondaje de opinie, popularitatea formatiunilor de centru dreapta se apropie de 40%.