Cetatenii din Uniunea Europeana care doresc sa se stabileasca in Marea Britanie in perioada de dupa Brexit vor putea ramane aici pe termen nedefinit, insa nu isi vor putea aduce automat si familiile cu ei, a subliniat guvernul londonez miercuri, informeaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cetatenilor Uniunii Europene, care intentioneaza sa se stabileasca in Marea Britanie dupa ce aceasta va iesi din blocul comunitar, li se va permite sa ramana in tara suficient timp pentru a deveni eligibili pentru a obtine dreptul de rezidenta permanenta.

Legislatia britanica prevede un sistem mai strict in ceea ce priveste dreptul acestora de a isi aduce familiile dupa sine in perioada de tranzitie, spre deosebire de legislatia UE - care le permite membrilor familiei dreptul imediat la acces intr-o tara.

Astfel, cei care vin in Marea Britanie in perioada de tranzitie de dupa Brexit nu isi vor putea aduce automat si alti membri ai familiei in tara, drepturile acestora fiind interpretate doar de tribunalele britanice, care vor decide daca vor permite sau nu accesul.