Presedintele american Donald Trump a lansat miercuri un nou atac impotriva lui Jeff Sessions, ministrul numit de el pentru a conduce Justitia, caracterizand drept "rusinoasa" alegerea procedurii pentru a ancheta eventuale abuzuri in termeni de interceptari, scrie AFP.

Jeff SessionsFoto: Wikipedia - Gage Skidmore

"De ce Jeff Sessions a cerut inspectorului general sa ancheteze asupra posibilelor abuzuri legate de Fisa ?", s-a intrebat Trump, referindu-se la legea FISA (Foreign Intelligence Surveillance Act) care detaliaza conditiile in care o persoana poate fi pusa sub interceptare.

"Va dura la nesfarsit, nu are puterea de a angaja urmariri penale", s-a plans presedintele, care isi critica sau lauda in mod regulat membrii administratiei, in public.

"Inspectorul general nu a fost numit de Obama ? De ce nu a recurs la juristii de la ministerul Justitiei? RUSINOS!"

Fost senator de Alabama, foarte conservatorul Jeff Sessions, care a fost un sustinator ardent al lui Donald Trump in perioada campaniei, este criticat in mod frecvent de presedinte.

Acesta ii reproseaza ca s-a recuzat din ancheta privind ingerinta ruseasca in prezidentialele din 2016, privandu-l de facto de un aliat in acest dosar care ii marcheaza presedintia.