Prim-ministrul slovac Robert Fico a oferit un milion de euro ca premiu pentru oricine aduce informatii despre asasinarea jurnalistului de investigatie Jan Kuciak, scrie BBC, citat de news.ro.

Jan Kuciak si partenera sa, Martina Kusnirova, au fost impuscati mortal in propria casa. Kuciak avea 27 de ani. Ambii au fost gasiti morti duminica.

Mai multe ziare din Slovacia au publicat ultimul articol scris de Kuciak, care face legatura intre mafia italiana si coruptia la nivel inalt din politica slovaca.

Prim-ministrul Fico a vorbit in cadrul unei conferinte de presa, stand langa teancuri de bancnote care sunt promise celor care ofera informatii privind asasinatul.

Colegii lui Kuciak din presa sustin ca autoritatile ar trebui sa citeasca ultimul sau articol pentru a intelege de ce a fost ucis. In articolul respectiv, el vorbeste despre cum oameni de afaceri din estul Slovaciei, care au legaturi cu mafia din regiunea Calabria din Italia, comit fraude cu fonduri europene. De asemenea, Kuciak sustine ca oamenii de afaceri au conexiuni politice importante in Slovacia.

Conform unor informatii din presa, Maria Toroskova, consilier al prim-ministrului Fico, este printre cei vizati de Kuciak.

"Nu faceti legaturi intre oameni nevinovati si o crima duba fara sa aveti dovezi. Se intrece limita", a spus Fico. In timpul conferintei de presa Fico s-a aratat nemultumit de faptul ca "se politizeaza o tragedie" dupa ce politicieni din opozitie au tinut o conferinta de presa in care au acuzat partidul aflat la putere, Smer, ca ar avea legaturi cu asasinatul.

Gruparile din opozitie au facut apel pentru organizarea unor noi proteste fata de coruptie la Bratislava.