Juriul editiei din acest an a prestigiosului concurs de fotografie Sony World Photography Awards a selectat lucrari realizate de trei fotografi romani, incluzandu-le intre primele 50 de fotografii din lume la sectiunea Open, conform unui comunicat remis AGERPRES de organizatorii competitiei, World Photography Organisation.

Premiile Sony World Photography reprezinta cea mai diversa competitie de fotografie din lume. La cea de-a 11-a editie au fost inscrise nu mai putin de 320.000 de fotografii realizate de fotografi din peste 200 de tari si teritorii, reprezentand unele dintre cele mai bune instantanee obtinute de-a lungul anului trecut. Fotografiile inscrise in concurs sunt incredibil de diverse, atat din punct de vedere al genului fotografic, dar si ca stil si subiect.

Concursul de fotografie Sony World Photography Awards are patru sectiuni: Professional, Open, Youth si Student Focus. La fiecare sectiune, juriul alege 40 de mentiuni si 10 fotografi pentru lista scurta. Dintre cei 10 va fi ales castigatorul sectiunii.

Competitia la sectiunea Open, care rasplateste cea mai buna fotografie dintre cele inscrise la 10 categorii, include un fotograf roman pe lista scurta. Alti doi fotografi romani au fost plasati intre primii 50 cei mai buni fotografi ai lumii in cele zece categorii ale sectiunii Open.

Fotograful Livia Lazar propune o imagine uluitoare a valurilor inalte, de furtuna, care se pravalesc peste tarm la Porthcawl, Marea Britanie. Originara din Tulcea, Livia Lazar s-a stabilit la Manchester. 'Mereu am fost inspirata de castigatorii concursului Sony World Photography Awards. Este pentru prima oara cand particip la competitie. Selectia in categoria 'Landscape and Nature' imi confera mai multa incredere in instinctul meu creator', a declarat Livia Lazar dupa ce a aflat ca lucrarea sa a fost inclusa pe lista scurta a sectiunii Open.

Juriul Sony World Photography Awards a mentionat si fotografiile altor doi fotografi romani, Alexandra Ungureanu si Cristina Garlesteanu Tinta, care s-au inscris la sectiunea Open a competitiei, incluzandu-le printre cele mai bune 50 de fotografii intrate in concurs.

Lucrarile fotografilor inclusi pe lista scurta pentru premii, dar si fotografiile mentionate vor putea fi admirate in cadrul expozitiei Sony World Photography Awards 2018 Exhibition, organizata la Londra, intre 20 aprilie si 6 mai. Castigatorii sectiunii Open vor fi anuntati la 20 martie, iar castigatorul marelui premiu oferit la sectiunea Professional, 'Photographer of the Year', precum si ceilalti laureati ai acestei categorii vor fi anuntati la 19 aprilie.