FRI Macedonia a propus patru variante de nume pentru rezolvarea problemei denumirii sale, a declarat premierul de la Skopje, Zoran Zaev. "Propunerile sunt Republica Macedonia de Nord, Republica Macedonia Superioara, Republica Macedonia Vardar si Republica Macedonia (Skopje)", a declarat Zaev, vorbind pentru Reuters, pe marginea reuniunii la varf pe tema Balcanilor de Vest, desfasurate la Londra, potrivit Rador.

Intrebat daca Grecia este multumita de aceste variante, Zaev a spus. "Da... Sunt variante pe care le prefera mai mult si unele pe care nu le prefera chiar atat de mult (in ceea ce priveste denumirea)".

Zaev a mai spus ca problema care ramane deschisa este daca exista "o nevoie reala" de a schimba Constitutia FRI Macedonia, lucru cerut de asemenea de Grecia. "Desigur, speram ca vom gasi o solutie (in problema Constitutiei). Insa trebuie sa avem grija de demnitatea si identitatea ambelor parti pentru ca prietenii au grija unul de altul". Zaev a mai spus ca "suntem pregatiti sa procedam la o modificare a Constitutiei", precizand ca nu va exista o modificare prea mare "pentru ca ar fi foarte greu".

Zaev a mai spus ca "in interiorul tarii noastre modul in care vom utiliza denumirea pentru a comunica dinspre ministere spre primarii si alte institutii este absolut dreptul nostru si nu va avea consecinte asupra nimanui".