Ofiterul inarmat care a fost numit "un las" de catre presedintele Donald Trump si-a aparat decizia de a nu interveni in timpul atacului de la liceul Marjory Stoneman Douglas, scrie BBC.

Scot Peterson se afla in afara scolii atunci cand a avut loc atacul care s-a soldat cu 17 morti, dar nu a intervenit.

Avocatul sau a precizat ca Peterson a facut ce a fost invatat la pregatiri - s-a adapostit si a demarat procedurile pentru inchiderea campusului.

Peterson a spus ca initial fusese chemat "din cauza unor artificii".

Abia cand a inceput sa alerge catre locul de unde venea sunetul, si-a dat seama ca este vorba de focuri de arma.

Biroul Serifilor din Broward l-a invatat ca in asemenea cazuri trebuie sa se adaposteasca si sa analizeze situatia si sa ia in considerare ca impuscaturile s-ar putea muta afara. Apoi a anuntat biroul serifului ca a auzit impuscaturi, declansand procedura "cod rosu" de inchidere a campusului scolii.

Atunci cand a ajuns politia, le-a spus ca atacatorul este inca inauntru, lucru sustinut de "transmisii radio care indicau ca ar exista o victima impuscata pe terenul de fotbal", a spus Peterson.

Avocatul lui Peterson a afirmat intr-un comunicat: "Sa fie clar. Domnul Peterson isi doreste sa fi putut preveni moartea celor 17 victime si se gandeste la familiile lor in aceste momente grele. Totusi, acuzatiile ca Peterson ar fi un las si ca actiunile lui au fost nepotrivite sunt pur si simplu neadevarate".

Peterson, un politist cu vechime in meserie, era ofiterul alocat liceului. El si-a dat demisia dupa ce seriful Scott Israel l-a suspendat.

Clarificarile de la Peterson vin dupa ce presedintele a spus s-ar fi dus dupa atacator chiar daca nu avea o arma.

"Chiar cred ca as fi intrat acolo chiar daca nu aveam o arma", a spus Trump in cadrul unui discurs pentru un grup de guvernatori, potrivit news.ro.