Angajatii ONU la Geneva si-au intrerupt luni doua ore activitatea pentru a protesta fata de taierile salariale, perturband pentru scurt timp o serie de intalniri la nivel inalt cu secretarul general al Natiunilor Unite si mai multi ministri, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

Greva, organizata intre orele 15.00 si 17.00 (14.00 si 16.00 GMT), a obligat Consiliul pentru Drepturile Omului sa intarzie cu o ora discutiile cu Inaltul sau Comisar si presedintele Adunarii Generale a ONU.

In cursul Conferintei pentru dezarmare, de asemenea deschisa luni, translatorii grevisti au parasit sala dupa discursul secretarului general Antonio Guterres, iar ministrii prezenti au preferat sa se discute numai in engleza, pentru a nu intrerupe sedinta.

Numarul oficial al grevistilor dintre cei aproape 9.500 de angajati ai ONU la Geneva nu este cunoscut, dar mai multe sute de persoane s-au adunat in fata Consiliului pentru Drepturile Omului dupa intreruperea activitatii pentru a protesta fata de reducerile salariale impuse saptamana trecuta.