Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a transmis duminica tarilor din vestul Balcanilor ca aderarea la Uniunea Europeana va fi posibila pentru oricare din ele in 2025, scrie Agerpres.

JunckerFoto: Hotnews

In timpul etapei in Albania a turneului sau prin statele care aspira la statutul de membru al UE, Juncker a declarat presei: "Contrar celor citite peste tot, Comisia si eu nu am spus ca Serbia si Muntenegru vor fi neaparat membri ai UE in 2025. Termenul din 2025 este deschis tuturor tarilor candidate. Iar in masura in care o tara candidata va indeplini pana atunci sau mai devreme toate criteriile pentru aderare, vom actiona astfel incat eforturile acesteia sa fie recunoscute de UE", a afirmat presedintele Comisiei Europene, citat de Reuters.

Serbia si Muntenegru sunt considerate cele mai avansate pe calea aderarii la UE, mentioneaza Reuters. Aceste tari negociaza deja mai multe capitole din cele obligatorii pentru intrarea in Uniune si au incheiat deja cateva. Albania si Macedonia spera sa primeasca unda verde de la Bruxelles pentru inceperea negocierilor in iunie.